Samsung Bespoke ev aletlerinde yapay zeka çağı başladı

Samsung Bespoke ev aletlerinde yapay zeka çağı başladı

Samsung’un 2024 model Bespoke AI ev aletleri serisi, yapay zekanın sunduğu günlük yaşamı kolaylaştıran birçok deneyimin yanında güçlü güvenlik özellikleri ve çevresel etkiyi azaltan yönleriyle modern ev yaşamını köklü bir biçimde dönüştürmeye kararlı.

2024 Bespoke AI Serisinde yer alan ürünler; daha gelişmiş SmartThings bağlantı özellikleri ve yapay zeka entegrasyonu sayesinde daha doğal sesli komut olanağı, Samsung Knox altyapısıyla güvenli koruma, entegre ekran ile kumanda ihtiyacını ortadan kaldırma gibi yeniliklere sahip.

Samsung Electronics CEO’su JH Han, yepyeni yapay zeka özellikleri ve bağlantılı cihaz deneyimleriyle donatılan 2024 Bespoke AI serisiyle ilgili düşüncelerini paylaştı. JH Han yazısında akıllı ev aletlerinde Bespoke serisiyle başlattıkları dönüşümün yeni yapay zeka yetenekleriyle ulaştığı aşamadan bahsederek, kullanıcıları Bespoke AI Serisinin sunduğu yepyeni deneyimlere tanıklık etmeye davet etti. JH Han yazısında yapay zeka entegrasyonlu ev aletlerinin ve birbiriyle bağlantılı cihazlarla donatılmış akıllı evlerin modern ev yaşamı kavramını hangi biçimlerde dönüştürmeye aday olduğunu inceledi.

“Bundan elli yıl önce, 1974 yılında Samsung Electronics ürettiği ilk buzdolabı, çamaşır makinesi ve klima modellerini dünyaya tanıttı. O günden beri dijital cihazlarda inovasyonun sınırlarını zorlamaya devam ettik. Beş yıl öncesine gelirsek, 2019 yılında Samsung, ilk Bespoke ev aletleri serisini piyasaya sundu. Bu ürünler, kullanıcıların günlük yaşamlarını kişiselleştirme özellikleri ve optimize tasarımlarıyla dönüştürmek için üretildi. Şimdiyse en yeni yapay zeka (AI) özellikleri ve SmartThings bağlantısıyla donatılmış ev aletleriyle, bu kategoride yeni bir dönemi başlatmaya kararlıyız.

Bespoke AI ev aletlerinin temelinde neden güvenlik var?

Pazar araştırma şirketi Ipsos tarafından yakın zamanda gerçekleştirilen bir çalışma, yapay zeka çağında güvenliğin önemini vurguluyor. "Yapay Zeka ile Hayatımız: Bugünün gerçeği ve yarının vaadi" başlığını taşıyan çalışmada 17 ülkede 17.000 kişiyle anket yapıldı. Temel bulgulardan biri, katılımcıların yüzde 42'sinin yapay zeka için "daha iyi güvenliği” çok önemli bir uygulama olarak tanımlaması oldu. Buna ek olarak, katıımcıların yüzde 44'ü de yapay zeka için “daha iyi güvenliği” biraz da olsa önemli görüyor.

Yapay zeka teknolojisi uçsuz bucaksız potansiyele sahip de olsa kullanıcıları koruyabilmesi, en iyi yapay zeka özelliklerinin boşa düşmemesi ve hatta tehlike arz etmemesi için önemli. İşte bu nedenle güvenlik, Bespoke AI cihazlarının merkezinde yer alıyor. Kullanıcıların yapay zeka tabanlı dijital cihazların tüm avantajlarından faydalanırken aynı zamanda kendilerini güvende hissetmesini sağlamak için ürün geliştirme sürecimizin her aşamasında güvenliğe öncelik verdik. Yapay zeka özellikli cihazlarımız, güvenli kullanım sağlamak için Samsung Knox koruması altında bulunuyor. Blok zinciri tabanlı Knox Matrix, Samsung'un birbirine bağlı cihazlarını izleyerek koruyor.

En yeni AI özellikli ev aletlerimiz olan AI Family Hub™+ özellikli Bespoke 4 Kapılı Flex™ Buzdolabı ve Bespoke Jet Bot Combo™ AI, küresel puanlama şirketi UL Solutions tarafından Nesnelerin İnterneti (IoT) güvenlik yeteneklerinde "Elmas" derecelendirmesine hak kazandı. Bu derecelendirme, dünya çapında oldukça yüksek bir IoT güvenlik seviyesi anlamına geliyor.

Ancak Samsung olarak bununla da yetinmedik. Yapay zeka cihazlarının ve akıllı evlerin güvenliğini daha da artırabilecek yeni teknolojiler üzerinde çalışmaya hız kesmeden devam ediyoruz.

AI özellikli ev aletleriyle toplumsal etki yaratmak

Samsung olarak, yalnızca hayatı kolaylaştırmanın ötesine geçebilen cihazlar geliştirmeyi amaçlıyoruz. Amacımız AI özellikli cihazlarda iki şeyi başarmak: birincisi bu cihazları herkes için kolayca erişilebilir kılabilmek; ikincisi de çevresel etkiyi azaltarak topluma katkıda bulunmak.

Samsung'un en yeni hepsi bir arada kurutmalı çamaşır makinesi, farklı düzeylerden kullanıcılara hitap eden, kullanım kolaylığı sunmak amacıyla tasarlanan geniş 7 inçlik LCD dokunmatik ekrana sahip. Bixby entegrasyonu ile makineyi sesli komutla kontrol etmek de mümkün ve bu sayede daha geniş bir erişilebilirlik sağlanıyor. Ayrıca, Samsung’un Family Hub özellikli yeni Bespoke buzdolabının Otomatik Açılan Kapı özelliği, kullanıcıların hafif bir dokunuşla buzdolabını zahmetsizce açmasına olanak tanıyor. Yeni kurutmalı çamaşır makinesi de yıkama ve kurutma döngüsü tamamlandığında kendi kapağını otomatik olarak açabiliyor. Tüm bu iyileştirmelerle, cihazlarımızın her zamankinden daha kullanıcı dostu olmasını sağladık.

Ürünlerimizin yarattığı toplumsal etkiyi de şöyle açıklayabiliriz: yeni nesil teknolojiden çevresel etkiyi azaltmak için de faydalanıyoruz. Örneğin, enerji kullanımını azaltmak için yapay zeka kullanıyor, buzdolaplarının güç tüketimini ve karbon emisyonlarını azaltmak için daha gelişmiş yarı iletkenler kullanıyoruz. Ayrıca, düzenli filtre değişimine gerek kalmadan hava temizleyicilerin sürekli kullanımını sağlayan teknolojileri geliştiriyoruz.

Bespoke AI ev aletleri AI teknolojisinin zirvesi

2024 cihaz serimiz yapay zeka entegrasyonunda geldiğimiz son noktayı ifade ediyor. Ev işlerinin yükünü önemli ölçüde hafifletmek için tasarlanan bu cihazlarda, sensörler, tanıma teknolojisi, büyük veri analizi araçları, güçlü yapay zeka çipleri ve Tizen işletim sistemi kullanılıyor.

Bu özellikler sayesinde ev aletlerinin kullanılma biçimi köklü bir dönüşüme uğrayacak. Family Hub™ buzdolaplarına entegre edilen büyük ekranlar ve Samsung'un en yeni hepsi bir arada kurutmalı çamaşır makinesinin 7 inçlik ekranı, evdeki cihazların bu ekranlardan kumanda edilmesini ve izlenebilmesini sağlıyor. Ayrıca uzaktan kumanda aramak veya düğmelerle uğraşmak zorunda kalmadan ürünün ana işlevlerini akıllı telefonunuzdan da kolaylıkla kumanda edebilirsiniz. Tüm bu olanaklar ev yaşamında adeta bir devrim yaratıyor.

Bunlara ek olarak bu yıl içinde üretken yapay zekayı Bespoke AI ev aletlerine entegre etmeyi planlıyoruz. Üretken yapay zeka kullanıcılara cihazları tıpkı aile üyeleriyle konuşur gibi doğal bir şekilde cihazla konuşarak çalıştırabilme olanağı sunacak. SmartThings özelliklerine ve AI ev aletlerinin kabiliyetlerine yenilerini ekleyerek 100’ün üzerinde birbirinden farklı cihazlar arası bağlantı deneyimini Samsung ev aletlerine entegre edeceğiz.


3 Nisan’da gerçekleşen “Welcome to BESPOKE AI” etkinliğinde, Samsung’un çığır açan 2024 serisi yapay zeka entegrasyonlu ev aletlerine tanıklık etme fırsatı sunduk. Ürünlerimizde yalnızca güvenliği değil aynı zamanda toplumu ve çevreyi de öncelik olarak benimsiyoruz. Hepinizi Bespoke AI ev aletlerinin geleceğini belirlediğimiz bu yolculukta bize eşlik etmeye davet ediyoruz.”

*Ürün renk ve modelleri ülkeden ülkeye göre değişiklik gösterebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.