150 BİN TL faizsiz kredi MÜJDESİ GELDİ: 150 Bin TL faizsiz kredisi şartları nedir?

150 BİN TL faizsiz kredi MÜJDESİ GELDİ: 150 Bin TL faizsiz kredisi şartları nedir?

150 Bin TL faizsiz evlilik kredisi ile ilgili araştırmalar başladı. Yılın son haftasında olmamızla birlikte araştırması artan evlilik kredisi başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? 150 Bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları nedir? İşte konu hakkında son durum

Faizsiz evlilik kredisi şartları ve başvuru tarihleri gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan güzel bir haberin müjdesini yapmıştı. Kredi çekmek isteyen vatandaşlar için faizsiz kredi haberini verdi. Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftler çin iki yılı geri ödeme şartı olmaksızın 48 ay vade ile 150.000 TL faizsiz evlilik kredisi verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sunacağız, bunu pilot proje olarak deprem bölgesinde uygulayacağız." dedi. Peki faizsiz evlilik kredi başvuru ekranı ne zaman açılacak? Faizsiz evlilik kredisine nasıl başvuru yapılır, evlilik kredisi şartları neler, yaş sınırı belli oldu mu?

İÇİNDEKİLER

Faizsiz evlilik kredisi nedir, geri ödeme şartları neler?
Faizsiz evlilik kredisi ne kadar, kaç TL?
Faizsiz evlilik kredisi şartları neler, yaş sınırı var mı?
150 bin TL evlilik kredisi geri ödeme ve taksitleri nasıl olacak?
Faizsiz evlilik kredisi başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak?

Faizsiz evlilik kredisi ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Faizsiz evlilik kredisine ilişkin başvuru takvimi netlik kazanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimler öncesi AK Parti seçim beyannamesini açıklamıştı. AK Parti’nin seçim vaatleri arasında evlenecek gençlerin yüzünü güldürecek faizsiz evlilik kredisi yer almıştı. Seçimlerin ardandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faizsiz kredi açıklamasının detaylarının yanında kredi başvuruların ne zaman başlayacağını sorgulanıyor. 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları nelerdir? Evlilik kredisi başvurusu ne zaman, nasıl yapılacak?" Sorularını gündeme getirdi. İşte evlilik kredisi başvuru şartları ve tarihleri...

Faizsiz evlilik kredisi nedir, geri ödeme şartları neler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şu sözlerle açıklamada bulundu: "Yeni gerçekleşecek olan evlilikleri teşvik etmek amacı ile, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftler çin iki yılı geri ödeme şartı olmaksızın 48 ay vade ile 150.000 TL faizsiz evlilik kredisi verme çalışmaları içerisindeyiz. Bunun yanında Aile ve Gençlik Bankası faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenmektedir.”

Faizsiz evlilik kredisi ne kadar, kaç TL?

Yeni evlenecek olan çiftler için faizsiz ve 24 ay ödeme şartı olmadan 48 ay vade ile 150.000 TL devlet desteği sağlanacaktır. Aile ve Gençlik Bankası tarafından gerçekleştirilecektir. Aile ve Gençlik Bankası, Hazine ve Maliye, Aile ve Sosyal Politikalar ile Gençlik ve Spor bakanlıklarının temsilcilerinden oluşacak ve fon gibi çalışmalarını yürütecek. Fon, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında hizmet verecek. Aile ile ilgili kredileri Aile Bakanlığı, gençlere yönelik olanları ise Gençlik ve Spor Bakanlığı organize edecek. Bankanın ayrı bir bina ya da personeli olmayacak. Maden, doğalgaz ve petrol gelirlerindeki devlet payının bir bölümü bu fona aktarılacak. İhtiyaca bakılarak da aktarılan pay yükseltilecek.

Faizsiz evlilik kredisi şartları neler, yaş sınırı var mı?

Bu krediden faydalanacaklar için yaş sınırı da getirilecek. Yaşla ilgili çalışmalar hala devam ediyor. Faizsiz evlilik kredisi için üzerinde durulan yaş sınırı ise 26 ile 28 arasıdır.

150 bin TL evlilik kredisi geri ödeme ve taksitleri nasıl olacak?

150 bin TL evlilik desteği toplamda 72 aya yayılan bir ödeme planıyla gerçekleşecek. 48 ayda belirtilen ana para olarak ödenecek. İlk 24 ay yani iki yıl herhangi bir taksit ödemesi yapılmayacak.

Faizsiz evlilik kredisi başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sunacağız, bunu pilot proje olarak deprem bölgesinde uygulayacağız." dedi. Sabah'ta yer alan habere göre; yasanın çıkmasından sonra uygulama ilk olarak depremin en fazla etkilediği Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illeri ile yine yıkımın fazla olduğu bazı ilçelerden başlanacak. Kademeli olarak depremin etkilediği diğer iller ve Türkiye geneline dağıtılacak. İlk etapta, 150 bin lira kredi verilecek. Bu miktar ise her yıl artacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.