Beeper Mini'nin iMessage entegrasyonu arızalandı

Beeper Mini'nin iMessage entegrasyonu arızalandı

Apple'ın iMessage'ını Android için ters mühendislikle geliştiren sohbet uygulaması Beeper Mini sorun yaşıyor.

9to5Google'ın Cuma günü bildirdiğine göre Beeper platformunun tamamının şu anda bozuk olduğu görülüyor ve bu da Apple'ın kaçak iMessage geçici çözümünün üzerinde durduğuna dair bariz spekülasyonlara yol açıyor. Beeper, X'te "Beeper Mini'de gönderme/alma işleminin çalışmadığına dair raporları araştırdığını" yayınladı.


Engadget, Beeper'ın kurucu ortağı Eric Migicovsky ile e-posta yoluyla iletişime geçerek kesintinin Apple tarafından tetiklenip tetiklenmediğini sordu ve bunun mümkün olduğunu belirtti. "Bu hafta Beeper Mini'ye büyük bir ilgi ve heyecan vardı!" Migicovsky Engadget'a şöyle yazdı. "Tweetlediğim gibi, Beeper Mini bir kesinti yaşıyor - gönderme ve alma şu anda çalışmıyor."

Kurucu ve eski Pebble CEO'su Engadget'a şunları yazdı: "Eğer bunu yapan Apple ise, bence en büyük soru şu: Apple kendi iPhone kullanıcılarının gizliliğini ve güvenliğini gerçekten önemsiyorsa, neden iPhone'ların Android kullanıcılarına şifreli sohbetler göndermesini sağlayan bir hizmeti öldürmeye çalışsın?" "RCS desteğini duyurmalarıyla birlikte, Apple'ın burada büyük bir boşluk olduğunu bildiği açık. Beeper Mini bugün burada ve harika çalışıyor. Neden iPhone kullanıcılarını Android'deki arkadaşlarıyla sohbet ederken şifrelenmemiş SMS göndermeye zorluyorlar?"

Beeper'ın kurnaz çözümü - şaşırtıcı bir şekilde - iyi çalışıyor gibi görünüyor. Uygulama iMessage kullanıcılarından gelen mesajları otomatik olarak tarıyor ve görünüşe göre Apple'ın sunucuları üzerinden yönlendirerek mavi baloncuklara dönüştürüyor. Bu sihirbazlık 16 yaşındaki bir lise öğrencisinin ürünü. iPhone'ları jailbreak ederek ve iOS'un iMessage'ları nasıl işlediğini öğrenmek için onları araştırarak tersine mühendislik yapmış. Hatta iPhone'lar ve Android telefonlar arasında uçtan uca şifreleme de dahil.

Migicovsky bu hafta başında Engadget'tan Richard Lai'ye hizmeti bir "ölçek büyütme" olarak tanımladı. Orijinal (mini öncesi) Beeper, sohbetleri Apple'ın sistemi üzerinden aktarmak için bir Mac mini sunucu çiftliğine bağlıydı. Beeper Mini'nin dodo'nun (ya da Sunbird'ün) yolunu tutup tutmayacağını bekleyip göreceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.