iOS 17.4 geliyor ve AB'de üçüncü taraf uygulama mağazalarını etkinleştiriyor

iOS 17.4 geliyor ve AB'de üçüncü taraf uygulama mağazalarını etkinleştiriyor

Başka yerlerdeki kişiler, diğer güncellemelerin yanı sıra podcast transkripsiyonlarına ve yeni emojilere göz atabilir.

Apple, birçok işletim sistemi için güncellemeler yayınladı ve hiçbiri, en azından Avrupa Birliği'nde, iOS'ta yapılan değişikliklerden daha etkili olmadı. iOS 17.4'ün gelişiyle birlikte Apple, App Store söz konusu olduğunda bloktaki yeni katı kurallara uyuyor. Apple artık AB'deki iPhone'larda üçüncü taraf uygulama mağazalarını resmi olarak destekliyor; geliştiriciler ise üçüncü taraf ödeme seçenekleri sunabiliyor. Web tarayıcısı üreticilerinin artık uygulamalarını Apple'ın WebKit'ine dayandırmasına gerek yok; Apple ise NFC çipini Apple Pay ile hiçbir ilgisi olmayan kablosuz ödemelere açıyor.

Oyunun kurallarını değiştiren bu güncellemeler AB ile sınırlı olsa da, iOS 17.4'ün başka yerlerdeki kullanıcılar için de bazı şık yeni özellikleri var. Apple Podcasts artık İngilizce, İspanyolca, Fransızca ve Almanca dillerinde otomatik çeviri yazılar sunuyor. Takip etmeyi kolaylaştırmak için metin sesle senkronize olarak vurgulanacaktır. Metni arayabilir ve belirli bir noktada sesi çalmaya başlamak için ona dokunabilirsiniz.

Başka yerlerde keyfini çıkarabileceğiniz bir sürü yeni emoji var. Bunlar arasında mantar, anka kuşu, limon, kırık zincir ve sallanan kafalar bulunur. Apple ayrıca 18 kişiyi ve vücut emojisini de güncelledi, böylece onlarla her iki yönde de yüzleşebilirsiniz.

Diğer güncellemeler pil sağlığı, Siri (desteklenen herhangi bir dilde alınan mesajları okuyabilme özelliği), çalınan cihaz koruması ve Apple Cash için sanal kart numaraları gibi özelliklerle ilgilidir. Arayan kimliği güncellemesi sayesinde, Apple tarafından doğrulanan iş aramaları sırasında firmanın adını, logosunu ve departman başlığını göreceksiniz. Çok sayıda hata düzeltmesi de var.

Apple, iOS 17.4'ün yanı sıra, AB'nin Dijital Pazarlar Yasasına uyum sağlamak amacıyla App Store güncellemeleri de dahil olmak üzere aynı değişikliklerin çoğunu içeren iPadOS 17.4'ü de yayınladı. Şirketin ayrıca yakın zamanda VisionOS 1.1 (Apple Vision Pro için), macOS 14.4, watchOS 10.4 ve HomePod 17.4'ü piyasaya sürmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.