Microsoft ve Mozilla, CPU tüketimini artıran beş yıllık Defender hatasını düzeltti
Microsoft, Windows Defender'da Firefox'un anormal derecede yüksek CPU tüketimine neden olabilecek bir hatayı düzeltmek için Mozilla ile işbirliği yaptı. Hatayla ilgili dikkat çekici olan şey, beş yıl önce Windows 10 için gündeme getirilmiş olmasıydı.
Hata, Mayıs 2018'de Mozilla'nın hata takipçisi Bugzilla'da belirtilmişti. Orada, sorun o zamanki Windows 10 için adlandırılmıştı. Muhabire göre hata, Firefox açıldığında bazı durumlarda yüksek CPU tüketimine neden oluyordu. Bunun Windows Defender'dan kaynaklandığı tespit edildi.
Geçtiğimiz ay, Mozilla'daki programcılar sorunun nedenini keşfetti. Sorun, Windows Defender'ın Msmpeng.exe olarak çalışan Antimalware Service Executable'ında yatıyordu. Bu yürütülebilir dosya Windows için Olay İzleme'ye hitap ediyor. Sonuç olarak, Defender kullanılırken çok sayıda VirtualProtect çağrısı oluşturuluyor ve bu da işlemci tüketiminin tavan yapmasına neden oluyordu. Bu durum Edge, Chrome ve diğer tarayıcılara kıyasla çok daha sık meydana geliyordu. Mozilla, tarayıcıda JIT'i devre dışı bırakarak hatayı kısmen hafifletmeyi başardı, ancak aynı zamanda nihayetinde Defender'da göründüğü için sorunu çözmek için Microsoft ile görüşmelere başladı.
Microsoft o zamandan beri sorunu düzeltti. Geçen hafta Defender'ın motorunu 1.1.20200.4 sürümüne güncelledi ve şimdi de Platform 4.18.2302.x sürümünde bunu yaptı. İkinci sürümle birlikte, algılama Defender Güvenlik Duvarı, ATP veya Uç Nokta gibi araçlara da yayıldı. Düzeltme Windows'un tüm sürümlerinde, yani sadece 11 değil, 10 ve hatta 7 ve 8.1'de de çalışıyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.