Gram altın için tam tarih verdi; Ne kadar yükselecek tek tek açıkladı...

Gram altın için tam tarih verdi; Ne kadar yükselecek tek tek açıkladı... Uzman isim gram altın için tam tarih verdi; ne kadar yükseleceğini tek tek açıkladı.

Uzman isim gram altın için tam tarih verdi; ne kadar yükseleceğini tek tek açıkladı.
Altın fiyatlarındaki yükseliş, yatırımcıların yakından takip ettiği bir konu haline geldi. Ortadoğu'daki jeopolitik gerilimler, dünya genelinde faiz oranlarının düşmesi ve yaklaşan Amerikan seçimlerinin etkisiyle altın, her geçen gün rekor tazelemeye devam ediyor. Gram altın 3 bin TL’yi aşmış durumda ve yatırımcılar altının bundan sonraki seyri konusunda merak içinde.

Finansal danışman Mustafa Aşkın’a göre, mevcut trendin devam etmesi durumunda gram altın yıl sonunda daha da yükselebilir. Uzun vadede altının güvenli liman olarak tercih edilmesi, bu fiyat artışının devam edebileceğine işaret ediyor.

Ancak altın fiyatlarının seyri, ekonomik ve siyasi gelişmelere, merkez bankalarının politikalarına ve küresel piyasalardaki risk algısına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Yatırımcılar, bu hareketlilik karşısında temkinli davranarak gelişmeleri yakından takip etmelidir.

İşte altında yıl sonu için tahmin edilen fiyat ve uzmanların değerlendirmeleri...

GRAM ALTIN NE KADAR OLACAK?

NTV'de yer alan habere göre, altın fiyatları rekor kırmaya devam ediyor. Ortadoğu'daki gerilim, küresel ekonomide yüksek faiz döneminin sona ermesi ve ABD'deki seçim belirsizliği altını destekleyen en önemli faktörler arasında. Küresel piyasalarda ons altın 2730 doları aşarak tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Türkiye’de ise gram altın 3 bin TL’yi geçmiş durumda.

Finansal danışman Mustafa Aşkın, dolar kurunun uzun süredir belirli seviyelerde sabit kaldığını ve yıl sonuna kadar bu trendin devam edebileceğini belirtti. Aşkın, bu trendin sürmesi durumunda gram altın fiyatının yıl sonunda 3 bin 200 ile 3 bin 300 TL seviyelerinde olabileceğini öngörüyor.

2024 yılı başından bu yana gram altın, içeride yüzde 53 oranında değer kazanırken, yatırımcısına yıllık getirisi yaklaşık yüzde 70 oldu. Altın, 2024 yılında en iyi performans gösteren emtia olarak dikkat çekiyor.

ALTIN TALEBİ CANLI

Finansal danışman Mustafa Aşkın, altın fiyatlarıyla ilgili değerlendirmesinde 2750-2800 dolar bandını görme olasılığının yüksek olduğunu belirtti. Aşkın, dünyadaki mevcut konjonktür ve risklerin hala fiyatlanmaya devam etmesinin altına olan talebi canlı tuttuğunu vurguladı. Ancak bu seviyelerin zaman zaman kâr realizasyonları için de fırsat yaratabileceğini ifade ederek, altın fiyatlarının küresel çapta dalgalanmalar yaşayabileceğine dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Finans Haberleri

FAİZSİZ KREDİ | Bankalar yarışa girdi! Mobilden başvurun 10.000, 20.000, 30.000 ve 50.000 TL hesabınıza anında yatacak
Az önce açıklama geldi: Gümüş, Gram ve çeyrek altın sahipleri köşeyi dönecek!
Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi: Bakan Işıkhan'dan maaş farkı konusuna son noktayı koydu...
11 banka emekli promosyon kampanyasını peş peşe açıkladı: En yüksek promosyon veren banka belli oldu...
Konut kredisi banka banka konut kredisi faiz oranları DEĞİŞTİ: 2 milyon TL konut kredisi şartların nedir?