ChatGPT, Rus bilgisayar korsanlarının kötü amaçlı yazılım yaymak için yeni favori aracı

ChatGPT sadece neredeyse her şeye ve her şeye yanıt verebilen basit bir yapay zeka değildir. Sadece birkaç gün içinde, şimdi yeni saldırılar geliştirmek için kullanan Rus bilgisayar korsanlarının da arzu nesnesi haline geldi. Forumlarda, aracı ele geçirmenin en iyi yolları hakkında birçok tartışma var.

ChatGPT'nin halka açılmasıyla ortaya çıkan yeni siber güvenlik tehditlerini daha önce ele almıştık. Kullanıcıların büyük çoğunluğu yapay zekayı çeşitli soruları yanıtlamak ve hatta hayatlarındaki belirli anları düzenlemek için kullanırken, bilgisayar korsanları kötü niyetli işlemlerini gerçekleştirmek için sohbet botunu nasıl ele geçireceklerini hızla keşfettiler.

Bu nedenle, yalnızca hassas verileri almak ve kurbanlarının banka hesaplarını boşaltmak isteyen ChatGPT klonlarının ortaya çıkması uzun sürmedi. Ancak chatbot'un bilgisayar korsanlarına sunduğu tek fırsat bunlar değil. Yakın tarihli bir Checkpoint Research raporuna göre, yapay zeka Rus bilgisayar korsanları arasında popülerlik kazanıyor.
Bilgisayar korsanları saldırılarını geliştirmek için ChatGPT'yi nasıl kullanıyor?

Özel forumlarda, diğer İnternet kullanıcılarını hacklemek için aracı kullanmanın en iyi yolunu belirlemeyi amaçlayan gerçekten de birkaç mesaj var. İlk adım, ChatGPT'nin ücretli özelliklerine erişmek için zaten çalınmış olan banka bilgilerini kullanmaktır. Checkpoint Research'e göre bilgisayar korsanları hesaplarını oluşturmak için "yarı yasal" bir çevrimiçi SMS hizmeti de kullanıyor.

Aynı konuda: Microsoft ChatGPT'yi seviyor ve neredeyse çoğunluk hissedarı olmak için 10 milyar dolar teklif ediyor

Checkpoint Research yöneticisi Sergey Shykevich, "OpenAI'nin ChatGPT'ye erişim için belirli ülkelere yönelik kısıtlayıcı önlemlerini aşmak çok zor değil" yorumunda bulundu. "Şu anda Rus bilgisayar korsanlarının ChatGPT'yi kötü niyetli amaçlarla kullanmak için coğrafi sınırlamayı nasıl atlayacaklarını tartıştıklarını ve doğruladıklarını görüyoruz."

Amaç, yapay zekayı günlük operasyonlarına entegre etmek, yeni kötü amaçlı yazılımlar geliştirmek ya da daha önce gördüğümüz gibi mobil mağazalarda uygulamanın ücretli klonlarını yaymak. Son birkaç haftadır Play Store ve App Store'da bu tür uygulamalar çoğalıyor ve bazen sahte bir sohbet robotuna erişmek için onlarca avro talep ediyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Çalışanlar 4 gün tatil! Cumhuriyet Bayramı kaç gün tatil olacak?
Günlük Burç Yorumları 22 Ekim 2024 Yayınlandı! Ünlü Astrolog 12 Burcu Günlük Yorumları
Meteoroloji sabah saatlerinde açıkladı: Şiddetli kar geliyor!
Son Dakika: (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen öldü...
Tüp fiyatlarına beklenmedik zam: Aygaz, İpragaz, Bizimgaz tüp fiyatları ne kadar?