Meteoroloji'den kritik uyarı geldi: O illere kar geliyor

Meteoroloji'den kritik uyarı geldi: O illere kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 Ekim tarihli hava durumu raporunu yayımladı.
Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ve Doğu Anadolu’nun doğusundaki yüksek bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışının devam edeceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Karadeniz kıyıları, Bitlis, Muş, Van'ın kuzeybatısı, Diyarbakır, Siirt'in kuzeyi, Ağrı ve Iğdır'da kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji'nin yaptığı açıklamalara göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Yozgat, Sivas ve Çankırı çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışların etkili olacağı öngörülüyor. Özellikle Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksek bölgelerinde ve Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Ege kıyıları, Marmara ve Akdeniz’in iç kesimlerinde ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar esmesi tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde hafif zirai don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının iç ve güney kesimlerde 3-6°C azalacağı ve ülke genelinde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara, Karadeniz ile Ege kıyıları ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) rüzgar beklentisi var. Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi öngörülüyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların, Karadeniz kıyıları, Bitlis, Muş, Van'ın kuzeybatısı, Siirt'in kuzeyi, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olacağı ve sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Rüzgarın, Marmara, Karadeniz ile Ege kıyıları ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa), Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Zirai Don Tehlikesi: Karadeniz üzerinden gelen soğuk havayla birlikte İç Anadolu, İç Ege ve Göller Yöresi’nin yükseklerinde don hadisesi beklendiğinden, dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

BÖLGELERDEKİ HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunda aralıklı sağanak yağışlı. Rüzgarın, batı kesimlerde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu. Rüzgarın, kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde zirai don olayı tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu. Rüzgarın, yüksek kesimlerde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Göller Yöresi'nin yükseklerinde zirai don bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Yozgat, Sivas ve Çankırı çevrelerinde aralıklı sağanak yağışlı. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde zirai don olayı tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların, kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı. Yağışların, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunda aralıklı yağışlı. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, kuzeyin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar bekleniyor. Bitlis, Iğdır, Muş ve Ağrı çevreleri ile Van'ın kuzeybatısında yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların, Diyarbakır çevreleri ile Siirt'in kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

TOKİ'den büyük kampanya: 25'lik indirim kampanyası bugün son gün
SON DAKİKA! Aksaray- Ankara büyük kaza! Ölü ve yaralılar var...
Köfteci Yusuf'a sipariş verenler DİKKAT: Köfteci Yusuf'ta çıkan haberler sonrası büyük kriz...
Erdoğan Bakan Mehmet Şimşek’in ipini çekmesine kim engel oldu ortaya çıktı!
17 Ekim 2024 Perşembe Günlük burç yorumları: Ünlü Astrolog burçların dikkat etmesi gereken konuları açıkladı