Microsoft, hizmetlerini tanıtmak için Başlat menüsüne reklamlar ekliyor

Microsoft, bazı Windows 11 kullanıcıları için yeni bir "özellik" deniyor: Başlat menüsüne, onları hizmetlerine abone olmaya teşvik eden pencereler eklemek. Reklamcılığa benzer bir manevra olabilir.

Microsoft, bazı Windows 11 kullanıcıları için yeni bir "özellik" deniyor: Başlat menüsüne, onları hizmetlerine abone olmaya teşvik eden pencereler eklemek. Reklamcılığa benzer bir manevra olabilir.

Microsoft gerçekten de OneDrive ya da Microsoft 365 (abonelik yoluyla kullanılabilir) gibi hizmetlerini kullanmanızı istiyor. Bunu yapmak için Redmond firması, Windows 11'in en şaşırtıcı köşelerinde reklam yapmak gibi sizi ikna etmek için mümkün olan tüm araçları kullanıyor.

Bazı kullanıcılar gerçekten de Başlat menüsünde yeni pencerelerin ortaya çıktığını fark etti. Daha doğrusu, bu durum profile tıkladığınızda beliren küçük menüde gerçekleşiyor. Üç olağan seçeneğe (ayarları değiştir, kilitle ve oturumu kapat) ek olarak yeni bir seçenek daha beliriyor. Microsoft'un hizmetlerinin reklamını yapıyor.

Microsoft Windows 11'de reklam vermeye başladı

Bu işaretler sizi birkaç şey yapmaya teşvik ediyor (eğer henüz yapmadıysanız): bir Microsoft hesabında oturum açmak, (ücretli) Microsoft 365 hizmetini kullanmak, güvenliğinizi güçlendirmek ve hatta markanın bulut hizmeti OneDrive'ı kullanmak. Aslında şaşırtıcı bir şey yok, çünkü Microsoft sadece kullanıcıyı kendi ekosistemine yöneltmeye çalışıyor, ancak bu manevra biraz tuhaf, hatta agresif.

Bazıları bunu reklam olarak değerlendirebilir, dahası uygunsuz yerlerde görünerek istilacı olabilir. Elbette, üretici tarafından sunulan hizmetler ilginç ve etkilidir, ancak bunları kullanmaya aşırı teşvik etmek hem ters etki yaratabilir hem de o kadar da başarılı olmadıklarının bir işareti olabilir.

Bu, Microsoft'un Windows 11'de kendi hizmetlerini lanse ettiği ilk sefer değil. Gerçekten de yeni arama çubuğunda "reklamlar" belirdi. Bir kez daha, bunlar yalnızca markanın hizmetleri. Kullanıcıları yalnızca Microsoft uygulamalarında kalmaya ikna etmek için küçük bir kendini tanıtma hareketi.

Hatırlatmak gerekirse, Windows 11 büyük ölçüde OneDrive, 365 veya Outlook gibi tüm Microsoft ekosisteminin bir araya gelmesine dayanmaktadır. Sonuç olarak, işletim sistemini yüklemek için uygun bir hesapla oturum açmak neredeyse zorunludur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Çalışanlar 4 gün tatil! Cumhuriyet Bayramı kaç gün tatil olacak?
Günlük Burç Yorumları 22 Ekim 2024 Yayınlandı! Ünlü Astrolog 12 Burcu Günlük Yorumları
Meteoroloji sabah saatlerinde açıkladı: Şiddetli kar geliyor!
Son Dakika: (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen öldü...
Tüp fiyatlarına beklenmedik zam: Aygaz, İpragaz, Bizimgaz tüp fiyatları ne kadar?