Microsoft, Security Copilot'un güvenlik personelinin tehditleri hızlı bir şekilde tespit etmesi, tehditlere yanıt vermesi ve tüm dijital saldırı ve tehdit ortamını daha iyi anlaması için yararlı bir araç olabileceğini söylüyor. Security Copilot'un mevcut bilgilerden öğrenebilmesi ve tehdit faaliyetleri arasındaki bağlantıları fark edebilmesi sayesinde siber güvenlik görevlilerinin neler olup bittiğini daha iyi görebilmesi amaçlanıyor.
Security Copilot büyük ölçüde GPT-4 ve Microsoft'un kendi güvenlik modeline dayanacak. Bu model, diğerlerinin yanı sıra Microsoft Sentinel ve Microsoft Defender'dan gelen bilgilerden yararlanıyor, ancak RiskIQ ve Miburo gibi satın almalar da modele yardımcı olacaktır. Microsoft, tehdit istihbaratının bir parçası olarak toplanan günlük 65 trilyon sinyali kullandığını söylüyor.
Araç, çalışanların diğer şeylerin yanı sıra şirket içindeki tüm güvenlik olaylarının ne olduğunu sorabileceği ve ardından botun bunları özetleyeceği normal bir sohbet robotunun basit bir penceresi gibi görünüyor. Bu nedenle, öncelikle çalışanların yerini almaktan ziyade onlara yardımcı olacak bir araç olarak tasarlanmıştır.
Security Copilot şu anda yalnızca özel bir önizleme olarak mevcut ve şimdilik yalnızca birkaç şirket tarafından kullanılabiliyor. Aracın ne zaman daha geniş çapta kullanılabilir hale geleceği henüz bilinmiyor.