Şimdi ise şirket, akıllı telefonlar ve uydular arasında iki yönlü iletişimi mümkün kılacak yeni bir standartlaştırılmış 5G NTN (karasal olmayan ağ) modemini tanıttı. Bu teknoloji kullanıcıların hücresel ağa ihtiyaç duymadan arama, kısa mesaj ve veri gönderip almalarını sağlayacak ve Samsung'un gelecekteki Exynos çiplerine entegre edilecek.
Amaç, dağlarda, çöllerde veya diğer uzak bölgelerdeki insanların kritik durumlarda diğerleriyle iletişim kurmasına olanak sağlamaktır. 5G NTN, 3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP Release 17) standartlarına uygundur, yani çip üreticileri, akıllı telefon üreticileri ve telekomünikasyon şirketlerinin geleneksel iletişim hizmetleriyle birlikte çalışır.
Ancak Samsung, bu teknolojinin eninde sonunda metin ve aramaların yanı sıra yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve hatta video iletmek için de kullanılabileceğini belirtti. Şirket, Exynos Modem 5300 platformunu kullanarak "uydu konumlarını doğru bir şekilde tahmin etmek ve Doppler kaymasının neden olduğu frekans ofsetlerini en aza indirmek için" teknolojiyi simüle ettiğini söyledi. Samsung Başkan Yardımcısı Min Goo Kim, bunun "6G'nin gelişine hazırlık olarak" hibrit karasal-NTN ağlarının önünü açmaya yardımcı olacağını söyledi.
CES 2023'te Qualcomm, hücresel sinyal olmadığında akıllı telefonların mesaj göndermesine olanak tanıyan Snapdragon Satellite teknolojisini tanıttı. Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti ve X70 modem sisteminin yanı sıra bazı ek radyolara sahip akıllı telefonlarda çalışacak. Samsung'un Galaxy S23'ü her iki çipe de sahip olduğundan, cihazın Apple'ın iPhone 14'ü ile eşleşecek şekilde uydu iletişim teknolojisi sunabileceği düşünülüyordu.
Ancak Samsung mobil deneyimden sorumlu Başkan Yardımcısı TM Roh, uydu işlevselliği hala oldukça sınırlı olduğu için bunun en iyi an olmadığını söyledi. CNET'e verdiği bir röportajda "Doğru zamanlama, altyapı ve teknoloji hazır olduğunda, elbette Samsung Galaxy için, mobil bölümümüz için, bu özelliği benimsemeyi de aktif olarak düşüneceğiz" dedi.