The Verge, Sony'nin Microsoft'un Activision'ı devralmasıyla ilgili çeşitli endişelerini CMA'ya ilettiğini de belirtti. Şirket, Microsoft'un Call of Duty'yi PlayStation'da daha az cazip hale getirebileceğini, örneğin sadece bu platformdaki oyunların fiyatını artırabileceğini ya da PlayStation sürümleri pahasına Xbox sürümlerinin geliştirilmesine öncelik verebileceğini söylüyor. Şirket, Microsoft'un bunu DualSense haptik gibi PlayStation'a özgü özellikleri göz ardı ederek ve "PlayStation'lar için Call of Duty'nin kalitesini ve performansını" düşürerek yapabileceğini söylüyor.
Sony'ye göre Microsoft, "hataların ve aksaklıkların yalnızca oyunun son seviyesinde veya sonraki güncellemelerden sonra ortaya çıktığı bir Call of Duty PlayStation sürümü yayınlayabilir". Sony, "Bu tür bozulmalar hızlı bir şekilde tespit edilebilse bile, herhangi bir düzeltme muhtemelen çok geç olacaktır ve o zamana kadar oyun topluluğu Call of Duty için tercih edilen bir mekan olarak PlayStation'a olan inancını kaybedecektir" iddiasında bulunuyor. "Microsoft iyi niyetle hareket etse bile, Xbox versiyonunun geliştirilmesine öncelik vermeye teşvik edilecektir."
Buna karşılık Microsoft, Eurogamer'a yaptığı açıklamada, endişeleri gidermek için Xbox ve PlayStation'da "Call of Duty'ye eşdeğer erişim garantisi" de dahil olmak üzere bir çözüm önerdiğini söyledi. Şirket ayrıca Call of Duty'yi Nintendo Switch ve Nvidia GeForce NOW gibi daha fazla platformda kullanılabilir hale getirmek için "yasal olarak bağlayıcı anlaşmalar" imzaladığını vurguluyor.
Sony, Microsoft'un Call of Duty serisini Xbox Game Pass lehine PlayStation Plus abonelik hizmetinden çıkarabileceğinden de endişe duyduğunu söylüyor. Microsoft CMA'ya Call of Duty'nin de Sony'nin abonelik hizmetine dahil edilmeye uygun olduğunu söyledi. Geçen yıl Microsoft'un Call of Duty'yi PlayStation Plus için kullanılabilir hale getirmeyi teklif edeceğine dair haberler yayılmıştı. Sony ise düzenlenmiş bir CMA belgesinde Microsoft'un teklifindeki fiyatların çok yüksek olduğunu ve "Sony'nin abonelik hizmetinin iş modelini yok edeceğini" söyledi.
Activision Blizzard'ın devralınması önerisi geçen yıl duyurulmuştu. Microsoft oyun üreticisi için 68.7 milyar dolar ödeyecekti. Bu, oyun sektöründe bugüne kadar gerçekleşen en büyük satın alma olacak. Anlaşma şu anda çeşitli ülke ve bölgelerdeki piyasa düzenleyicileri tarafından soruşturuluyor. Düzenleyiciler şimdiye kadar Microsoft'un haksız bir avantaj elde edeceği ve pazardaki rekabeti sınırlayabileceği gerekçesiyle anlaşmaya eleştirel yaklaştı. Birleşik Krallık CMA kısa bir süre önce devralmaya yönelik itirazların bir listesini yayınladı ve ABD FTC de eleştirel yaklaşıyor. Reuters'a göre, Avrupa Komisyonu da eleştireldi, ancak Microsoft'un taviz vermesinin ardından devralmayı onaylayacak.