Yayının kaynakları, Microsift'in teknolojiyi bir önceki nesil yazılıma getirme konusundaki ana motivasyonunun Windows 10'un büyük popülaritesi olduğunu söyledi. StatCounter tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, 2015 yılında piyasaya sürülen sürümün küresel pazarda yüzde 69,34'lük bir paya sahip olduğunu, buna karşılık Windows 11 için bu oranın yüzde 26,13 olduğunu gösterdi.
Veriler, önceki sürümün dünya çapında aylık yaklaşık 1 milyar aktif bilgisayarda bulunduğunu, mevcut neslin ise 400 milyon PC'de yüklü olduğunu gösteriyor.
Bu şekilde Microsoft, şu anda işletim sisteminin en yeni sürümüyle sınırlı olan jeneratif yapay zeka aracını daha da yaygınlaştırabilir.
Ayrıca rapora göre, Microsoft Copilot'un Windows 10'da kullanılabilir olması, aracın mevcut kullanıcı tabanı bu hedefe ulaşamadığı için daha fazla geliştiriciyi akıllı özelliğe çekmeye yardımcı olacaktır.
Şirket Cortana'yı durdurmaya karar verdiğinden beri Windows'un bir önceki sürümünün sanal asistansız olduğunu hatırlamakta fayda var.
Genişletilmiş destek?
Microsoft, Windows 10'a üretken yapay zeka getirmenin yanı sıra, sistemin önceki sürümü için desteği genişletmeyi de düşünüyor. Büyük teknoloji, yazılımın yaşam döngüsünün resmi olarak 14 Ekim 2025'te sona ereceğini zaten doğruladı, ancak bu değişebilir.
Yayına göre, Windows 10'un kullanım ömrünün uzatılması tamamen göz ardı edilmiyor. Hatta başka yeni özellik ve hizmetlerin de sunulması ihtimali var ve bu konudaki tartışmalar şu anda şirket içinde yapılıyor. Şu an için herhangi bir karar verilmiş değil.
Raporda ayrıca Copilot'un Windows'un her iki sürümünde de aynı deneyimleri sunması gerektiği vurgulanıyor. Bu, eski sürüm kullanıcılarının birçok programda yapay zekanın yardımını alarak görevleri otomatikleştirmek için çeşitli işlevlere erişebilecekleri anlamına geliyor.