NHTSA, özellikle "hız sınırlarını aşma veya kavşaklardan yasadışı veya öngörülemeyen bir şekilde geçme riskinin bir çarpışma riskini artırdığını" belirtiyor.
Geri çağırma toplamda 362.758 aracı etkilemektedir. Duyuruya göre bu araçlar arasında "Tam Sürücüsüz Beta (FSD Beta) yazılımı ile donatılmış veya kurulum için bekleyen 2016-2023 Model S, Model X, 2017-2023 Model 3 ve 2020-2023 Model Y araçları" yer alıyor.
NHSTA, Tesla'nın çok konuşulan Tam Kendi Kendine Sürüş sistemiyle ilgili soruşturmasını ilk olarak, yıllarca süren ölümcül otoyol kazaları ve yazılımın görünüşte kendi kendini yok eden davranışını belgeleyen korkunç sosyal medya paylaşımlarının ardından Ağustos 2021'de başlattı. Başlangıçta bu sadece Tesla'ların neden park halindeki itfaiye araçlarını takip ettiğini araştıran bir mühendislik analiziydi, ancak geçtiğimiz Haziran ayında ajans bu kusur araştırmasını geliştirerek şirketten bu sorunla ilgili bir geri çağırma talep etmesini sağladı.
NHTSA başkan vekili Ann Carlson Ocak ayında gazetecilere verdiği demeçte "Çok fazla kaynak yatırımı yapıyoruz" dedi. "Bu kaynaklar çok fazla teknik uzmanlık gerektiriyor, aslında bazı yasal yenilikler gerektiriyor ve bu nedenle olabildiğince hızlı hareket ediyoruz, ancak aynı zamanda dikkatli olmak ve ihtiyacımız olan tüm bilgilere sahip olduğumuzdan emin olmak istiyoruz."
Reuters'in haberine göre Tesla, sorunu gidermek için müşterilerine ücretsiz bir OTA güncellemesi yayınlayacak. Bu geri çağırma, 2022 yılı boyunca korkak arka lambalardan aşırı ısınan bilgi-eğlence sistemlerine ve gürültülü emniyet kemeri zillerine kadar her şey için alınan benzer düzeltici eylemleri takip ediyor - hatta çocuklar için Cyberquad hilesi bile düzenleyici kancayı aldı.