Canlı yayın devi artık kullanıcılarının içeriklerini eş zamanlı olarak diğer platformlarda da yayınlamalarına izin verecek. Şirket daha önce TikTok ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında çapraz yayın yapma konusundaki kurallarını gevşetmiş olsa da, bu, yayıncı Twitch ile münhasırlık sözleşmesine bağlı olmadığı sürece "herhangi bir hizmet" üzerinden yayın yapmanın kapılarını açan önemli bir değişiklik.
Bu, devasa yayıncı tabanını korumak için yapılmış bir hamle gibi görünüyor
Dışarıdan bakıldığında bu hamle Twitch için mantığa aykırı görünüyor. Kullanıcıların başka bir yerde yayın yapmasına izin vererek, Twitch'in esasen kendi izleyici tabanını aşındırdığı düşünülebilir. Peki neden bu kadar köklü bir değişiklik yapıldı? Muhtemelen canlı yayın alanındaki en iyi yetenekleri elde tutmak için hesaplanmış bir risk.
Son zamanlarda Ludwig gibi bazı büyük isimler YouTube gibi rakip platformlar için Twitch'i terk etti. Twitch, içerik üreticilerine herhangi bir koşul olmaksızın eş zamanlı yayın yapma özgürlüğü tanıyarak, özellikle gelir kaygıları nedeniyle geçiş yapmayı düşünen orta düzey içerik üreticilerine bir zeytin dalı uzatıyor olabilir.
Ancak göz önünde bulundurulması gereken bir başka nokta daha var: Twitch daha esnek yayın seçeneklerine izin vererek aslında erişim alanını genişletiyor. Yayıncılar farklı platformlarda izleyici kitleleri yakalayabilir ve potansiyel olarak onları Twitch'e geri çekebilir. Ayrıca, bu durum şirketin uyum sağlama konusundaki istekliliğini de yansıtıyor. Sadece geçtiğimiz birkaç ay içinde Twitch, platform dışı tacize ilişkin politikalarını güncelledi ve hatta sohbet moderasyonu için makine öğrenimini denedi.
Ancak, yeni politika bir dizi düzenlemeyi de beraberinde getiriyor. Diğer platformlarda "Twitch kullanıcı deneyiminin tehlikeye atılmaması gerektiği" yönündeki kılavuz muğlak ve yoruma açık. Twitch'in bunu nasıl uygulayacağını ve çizgiyi aşanları ne gibi sonuçların beklediğini göreceğiz.