Az önce açıklama geldi: Gümüş, Gram ve çeyrek altın sahipleri köşeyi dönecek!

Az önce açıklama geldi: Gümüş, Gram ve çeyrek altın sahipleri köşeyi dönecek!

ABD'li bankacılık devi Citigroup, altın ve gümüş fiyatlarına ilişkin tahminini açıkladı.

Citi Research, ABD işgücü piyasasında olası bir bozulma, Fed'in faiz indirimi beklentileri ve fiziki ile ETF alımlarına dikkat çekerek altın fiyatlarına yönelik üç aylık tahmininde yükselişe gitti. Altın fiyatlarına ilişkin daha önce 2.700 dolar/ons olarak öngördüğü üç aylık altın fiyatı tahminini 2.800 dolara çıkartan Citi, 6-12 aylık tahminini ise 3.000 dolar/ons seviyesi olarak duyurdu. Aynı zamanda Citi, gümüş fiyatı için 6-12 aylık tahminini de ons başına 38 dolardan 40 dolara revize etti.

Citi, “Altın ve gümüşün, Fed'in 50 baz puanlık indiriminden ve geçen ayki istihdam artışından bu yana zayıflayan Çin perakende fiziki talebine ve yükselen ABD faiz oranlarına rağmen son derece iyi performans gösterdiğini not ediyoruz. Altın, petrolün yakın vadede Orta Doğu'da tırmanışa geçmesi senaryosunda da yükselebilir" ifadelerini kullandı..

Platin için ise Citi, üç aylık fiyat hedefini 1.025 dolar/ons, 6-12 aylık hedefini ise 1.100 dolar/ons olarak belirleyerek nötr-boğa duruşunu koruduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.