Çalışanlar 4 gün tatil! Cumhuriyet Bayramı kaç gün tatil olacak?

Çalışanlar 4 gün tatil! Cumhuriyet Bayramı kaç gün tatil olacak?

Çalışanlar 4 gün tatil! Cumhuriyet Bayramı kaç gün tatil olacak?

Bu yıl Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 101. yıldönümü sebebiyle ülke genelinde büyük bir coşkuyla kutlanacak. Kaç gün tatil olacağı ise vatandaşlar tarafından heyecanla bekleniyor.

28 EKİM PAZARTESİ DE TATİL Mİ?

Bu yıl Cumhuriyet Bayramı, ülke genelinde 29 Ekim Salı günü kutlanacak ve o gün resmi tatil olacak. 28 Ekim Pazartesi günü ise yarım gün resmi tatil olduğundan, çalışanlar hafta sonu ile birleştirerek toplamda 4 gün tatil yapma fırsatına sahip olacaklar.

Yarım gün olan 28 Ekim'in ardından 29 Ekim'de tam gün tatil olması, çalışanlar için plan yapma fırsatını artırırken, bu uzun hafta sonu tatili dolayısıyla seyahat ve etkinlik planları da yoğunlaşmaya başladı.

28 EKİM PAZARTESİ TATİL Mİ?

yasa gereği 28 Ekim Pazartesi günü öğleden sonra yarım gün resmi tatil olacak. Bu tarihte okullar, devlet daireleri ve birçok resmi kurum öğleden sonra kapanacak. 29 Ekim Salı günü ise Cumhuriyet Bayramı nedeniyle tam gün tatil olacak. Bu durumda, devlet memurları, banka çalışanları ve öğrenciler toplamda 1.5 gün tatil yapmış olacaklar. Bu süre zarfında, resmi kurumlar kapalı olacak ve çalışanlar bu fırsatı dinlenmek veya kişisel planları için değerlendirebilecekler.

ÇALIŞANLARA 4 GÜN İZİN YAPMA İMKANI

Pazartesi günü yarım gün 'yıllık izin' kullanma imkanı bulan çalışanlar ise yarım gün izin doldurmaları halinde 4 gün tatil yapma imkanı bularak uzun bir tatil planı yapabilecek.

1925 YILINDAN BERİ RESMİ BAYRAMIMIZ

29 Ekim'in Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanması, 1925 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen yasa ile resmiyet kazanmıştır. Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 19 Nisan 1925 tarihinde kabul edilen "Cumhuriyetin İlanına Müsadif 29 Teşrinievvel Gününün Milli Bayram Addi Hakkında Kanun" ile 29 Ekim, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş günü olarak millî bayram ilan edildi. Bu tarihten itibaren 29 Ekim, hem yurt içinde hem de yurt dışındaki Türk temsilciliklerinde coşku ve onurla kutlanan resmi bir bayram olmuştur.

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu simgeleyen en önemli bayramlardan biridir ve her yıl büyük bir coşkuyla kutlanır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.