MECLİSTEN MÜJDELİ HABER! Torba Yasa son gelişmesi: Bağkur 7200, 3600 ek gösterge bekleyenler yaşadı

MECLİSTEN MÜJDELİ HABER! Torba Yasa son gelişmesi: Bağkur 7200, 3600 ek gösterge bekleyenler yaşadı

3600 ek gösterge, Bağkur'un 7200 prim günü şartıyla emeklilik, ev hanımlarına yönelik prim desteği ve vergi affı bekleyenler için müjde. İşte, 2024 Torba Yasa ile ilgili son gelişmeler haberin devamında...

Torba Yasa ile ilgili son gelişmeler vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Ekim ayı itibarıyla yeni dönem çalışmalarına başladı. Meclis Genel Kurulu, tatilin ardından birçok kanun teklifi üzerinde görüşmelerine devam ediyor. Ekonomik düzenlemeleri ve kanun değişikliklerini içeren torba yasa, 3600 ek gösterge, Bağkur 7200, vergi affı gibi önemli düzenlemeleri barındırıyor. Toplamda 86 maddeden oluşan tasarıdan 55 madde, meclis görüşmelerinin ardından kabul edilerek Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, Torba Yasa'nın maddeleri neler, ne zaman yürürlüğe girecek ve Meclis'ten geçti mi?

Torba Yasa maddeleri ve içeriği, Meclis gündeminde önemli bir yer tutmaya devam ediyor. Tasarıda yer alan 3600 ek gösterge, Bağkur'un 7200 prim günü şartıyla emeklilik, ev hanımlarına yönelik prim desteği ve vergi affı gibi çeşitli konular üzerinde araştırmalar hız kazanmış durumda.İşte, 2024 Torba Yasa ile ilgili son gelişmeler haberin devamında...

TORBA YASA MECLİSE GELDİ!

1 Ekim 2024 tarihi itibarıyla çalışmalarına kaldığı yerden devam edenTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurul sürecinde pek çok kanun tasarısı üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un yaptığı açıklamalara göre Meclis'in öncelikli konusu 9. Yargı Paketi. Bununla birlikte diğer kanun teklifleri de milletvekillerinin değerlendirme sürecinde.

86 maddelik tasarının 55 maddesi meclis görüşmelerinin ardından Resmi Gazete'te yayımlandı. Kalan maddeleri ile takip edilen torba yasa hakkında henüz yeni bir gelişme yaşanmadı. Diğer taraftan 3600 ek gösterge, Bağkur 7200 gibi konularda yapılan açıklamalar şöyle:

TORBA YASA KAPSAM VE MADDELERİ

Torba yasa maddeleri kesinleşmezken çalışmalar için yetkililer tarafından yapılan son açıklamalar şu ifadelerle gündeme geldi;

Bakan Işıkhan'ın "Ev kadınlarına yönelik 3'te 1 prim desteği kapsamında çalışmalarımızı başlattık. Burada isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kuruyoruz." şeklindeki son açıklaması ardından torba yasada beklenenler arasında yer alan ev hanımlarına prim desteği gündemde.

BAĞKUR 7200 SON GELİŞMELER

"Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak durumundayız. Bunu biz prim gelirleriyle sağlıyoruz. En önemli gelirimiz bu. Bunun dışında bir gelirimiz yok. Vatandaşlarımızı çalışma hayatında tutmaya çalışıyoruz. Bağ-Kur'ların 9000 gün olan prim ödeme gün sayısını 7200 güne düşürme konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu seçim öncesi verilen bir sözdür. Mutlaka yerine getireceğiz. Bütçe disiplini doğrultusunda bu adımları atacağız."

3600 EK GÖSTERGE SON GELİŞMELER

"15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi ile çalışan emekli 5,3 milyon kamu personeli ve bunların hak sahiplerinin ek göstergelerinin yeniden düzenlemesini sağladık. Bununla beraber birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükumet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz."

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK

"Ev kadınlarımızla birlikte bu toplamsal ekonomik yaşam içerisindeyiz. Ev kadınlarına yönelik 3'te 1 prim desteği kapsamında çalışmalarımızı başlattık. Burada isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kuruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü. Biz bunu yerine getireceğiz. Bunda kesinlikle bir sapma olmayacak. Bunun zamanı ve şartları oluştuğunda zaten biz alandaki sendikalarımızdan, sivil toplum kuruluşlarından fikirler alacağız. Belli bir noktaya gelince Hazine ve Maliye Bakanlığımızın yetkilileri ile bir araya gelip düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Zaman olarak da orta vadede bu yapılacaktır."

TORBA YASA NE ZAMAN ÇIKACAK?

Meclis görüşmelerinde birço maddesi kabul edilen torba yasanın kalan maddelerinde yürürlük tarihi henüz belli olmadı. Konuyla ilişkin gelişmeler yaşandığında haberlerde yer verilecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.